Nieuws Overzicht

12 mei: Dag van de Zorg

De dag van de Zorg is een jaarlijkse terugkerende dag, waarbij we alle hardwerkende krachten in het zonnetje te zetten!

Voor onze opdrachtgever Pro Persona is dit ieder jaar een speciaal moment om stil te staan bij het belangrijke werk dat hun zorgprofessionals elke dag weer doen. Dennis Maaijen greep dit moment aan om in gesprek te gaan met Sophie Visser, manager HR bij Pro Persona.

Wat voor type zorg biedt Pro Persona aan cliënten?
Pro Persona is een organisatie die zich richt op het bieden van geestelijke gezondheidszorg. Elke dag zetten we ons samen met 3.500 collega’s én onze netwerkpartners met hart en ziel in voor mensen met gecompliceerde psychische aandoeningen in Gelderland. Onze zorgprofessionals staan dag en nacht klaar om goede zorg te bieden aan onze cliënten. Daar zijn we trots op. We willen hen zo goed mogelijk ondersteunen in het belangrijke werk dat ze doen.

Het is onze missie om de kwaliteit van het leven te verbeteren door mensen te genezen, van hun klachten af te helpen of weer grip op hun bestaan te geven en met hen een nieuw perspectief te ontwikkelen. Zo werken we aan een optimale geestelijke gezondheidszorg en dragen we bij aan de kwaliteit van de samenleving.

Hoe zorgen jullie ervoor dat Pro Persona een goede werkgever is?
Wij zijn ervan overtuigd dat onze medewerkers het lekkerst werken als ze hun talenten en ambities met plezier kunnen gebruiken en ontwikkelen. Daarom bieden we diverse bijscholingen, inhoudelijke trainingen, e-learnings en coaching aan. Ook zetten we sterk in op de vitaliteit van onze medewerkers, bijvoorbeeld door het inzetten van preventiemedewerkers op teamniveau. Maar ook met een vitaliteitsapp en een fietsplan. Zo creëren we samen een professioneel en divers leerklimaat waarin aandacht is voor individueel talent.

Voor onze behandelaren is er de mogelijkheid om met een Scribe te werken. Scribes zijn ambitieuze psychologie- of geneeskunde studenten die GGZ organisaties helpen bij het realiseren van organisatiedoelen. Een Scribe neemt tijdrovende administratieve taken uit handen. Daardoor verlaagt de werkdruk en wordt het werkplezier groter. Binnen Pro Persona werken er veel Scribes op diverse locaties en afdelingen.

Waarom is Het Scribe Collectief een belangrijke partner voor jullie?
Uit onderzoek blijkt dat 41 procent van de werknemers in de zorgsector een hoge tot zeer hoge werkdruk ervaart, voornamelijk door regeldruk en administratieve lasten. Pro Persona wil deze druk verlichten door de inzet van Scribes.

Voor onze behandelaren is er de mogelijkheid om met een Scribe te werken. Scribes zijn ambitieuze psychologie- of geneeskunde studenten die GGZ organisaties helpen bij het realiseren van organisatiedoelen. Een Scribe neemt tijdrovende administratieve taken uit handen. Daardoor verlaagt de werkdruk en wordt het werkplezier groter. Binnen Pro Persona werken er veel Scribes op diverse locaties en afdelingen.

Scribes nemen veel administratieve taken uit handen, waardoor behandelaars efficiënter ingezet worden en veel minder werkdruk ervaren. Hierdoor kunnen zij meer tijd besteden aan hun cliënten en zo betere zorg leveren. Voor de Scribes is deze manier van werken dé gelegenheid om al veel praktijkervaring op te doen tijdens de studie. Dat helpt bij een weloverwogen keuze voor hun toekomstig beroepsperspectief. Hiermee creëren we doorstroom in de organisatie, want het jong talent hebben we al in huis.


Bram Kokke, psychiater op de FACT-afdeling, maakt al jaren gebruik van Scribes.
Voor de inzet van Scribes was ik ruim 40% van mijn tijd kwijt aan administratie. Tijd die verloren ging aan het invullen van formulieren, declaraties verzorgen, brieven schrijven, nabellen, lab aanvragen, MDO's voorbereiden en het invullen van het EPD.

De Scribe levert mij twee uur per dag extra tijd op. Ik zie daardoor vier patiënten extra en de wachtlijsten worden korter. Ik loop niet meer achter met mijn brieven en ervaar minder werkdruk. Ook kan ik collega's extra ondersteunen en heb ik tijd voor andere taken. Daar ben ik ontzettend blij mee. Ik ervaar minder werkdruk en meer werkplezier. Ik gun iedere zorgverlener een Scribe. Daarnaast is het voor de student ook een leerzame bijbaan. Zij doen veel praktijkervaring op. Een win-win-situatie.''

''Scribes dragen bij aan het behalen van onze organisatiedoelen. Scribes nemen veel administratieve taken uit handen, waardoor behandelaars efficiënter ingezet worden. Zij ervaren veel minder werkdruk en meer werkplezier.''

Meer nieuws