Robin, je werkt als Scribe in het UMC WKZ. Wil jij jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Robin, ben 24 jaar en woon in Leiden. Ik studeer Psychologie en volg deze studie omdat ik later als klinisch neuropsycholoog wil werken in een ziekenhuis. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te hockeyen, naar musea te gaan en met vrienden te eten of koffie te drinken.
Je werkt op de afdeling Klinische Genetica in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis. Hoe ziet jouw werkdag er uit?
Ik werk vooral fysiek in het ziekenhuis op de afdeling Klinische Genetica. Ik werk tussen de 16 en 24 uur per week en ondersteun 4 artsen. Deze artsen werken op verschillende locaties. Mijn werk bestaat uit het voorbereiden van poli's, palga archiveren en notuleren tijdens poli’s. Af en toe vat ik patiëntgeschiedenis samen en mag ik mee naar poli's in andere ziekenhuizen. Hierbij notuleer ik tijdens de poli’s de anamnese en het lichamelijk onderzoek.
Welke kennis en ervaringen heb je als Scribe al opgedaan?
Het werken als Scribe heeft mij al veel ervaring en kennis gebracht. Vooral op deze afdeling over genetische afwijkingen, verschillende soorten epilepsie en het beter leren samenvatten van eerdere verwijsbrieven. Daarnaast heb ik ook al veel geleerd over het communiceren met artsen en patiënten.
Wat zijn de zichtbare effecten van jouw werk bij de specialisten? Welke impact zie jij van jouw werk en hoeveel tijd bespaar jijde specialist?
Ik werk met nog een andere Scribe samen. Wij bereiden poli’s voor, doen DNA-onderzoek aanvragen en mogelijk eindbrieven klaar zetten. Wij nemen veel administratief werk uithanden, zodat de specialist meer tijd heeft voor de patiënt. Het resultaat is dat zij méér patiënten kunnen zien en dus wachtlijsten verkort worden.
Wat zijn jouw beste werk tips aan andere én toekomstige Scribes?
Zorg dat je assertief bent! Het is makkelijk om een afwachtende houding aan te nemen, maar dat is juist niet de bedoeling. Blijf vragen om werk. Er zijn altijd nog dingen te doen. Zorg dat je ook snel op één lijn komt met de verwachtingen van de arts en onderhoudt goed contact. Het vragen van feedback is juist iets waar je veel van kan leren om jezelf te blijven ontwikkelen.
Als laatste; wat zijn jouw toekomstdromen?
Ik wil graag in september 2023 de master Klinische Neuropsychologie starten. Daarna hoop ik een interessante stage te vinden in een (kinder)ziekenhuis. Dan zou ik graag mijn BAPD, LOGO-verklaring en uiteindelijk een GZ-certificaat willen halen. Later wil ik graag als neuropsycholoog in een (kinder)ziekenhuis werken.