Nieuws Overzicht

Aan het woord: Sara Lesscher

Sara werkt als Scribe bij Arkin op de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam. We spreken Sara op een prachtige nazomer dag in Amsterdam.

Sara, wil jij jezelf even voorstellen?
Ik ben Sara, 22 jaar, en ik ben net begonnen aan mijn master Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Het Scribe Collectief en wat vind je van ons als werkgever?
Ik was al een tijdje op zoek naar een bijbaan binnen de psychologie, maar het aanbod in de regio Amsterdam was beperkt, vooral als het ging om werken met volwassenen. Via social media kwam ik Het Scribe Collectief tegen. Na wat meer onderzoek werd ik enorm enthousiast, omdat dit precies was wat ik zocht! Het Scribe Collectief slaat de perfecte brug tussen studenten en zorgorganisaties. Het informele contact met iedereen zorgt ervoor dat ik veel durf te vragen, wat mijn leerproces aanzienlijk versnelt.

Hoe ziet jouw werkdag eruit, welke administratieve taken neem jij over en hoeveel tijd bespaart dit de behandelaars?
Ik werk voor twee teams en begin mijn dag meestal met meldkamerwerkzaamheden. De meldkamer is 24/7 bereikbaar en ik zorg ervoor dat belangrijke informatie uit deze gesprekken wordt doorgegeven aan andere zorginstellingen. Dit bespaart de behandelaars al snel een uur aan werk. Daarnaast voer ik verschillende administratieve taken uit, zoals het opvragen van informatie bij huisartsen, het opstellen van roosters en het inplannen van werkgroepen. Ook bellen we regelmatig om te controleren of verwijzingen en aanmeldingen correct zijn doorgekomen, wat de behandelaar per actie vaak zo'n 20 minuten scheelt.

Welke kennis en ervaringen heb je opgedaan als Scribe?
Ik heb veel ervaring opgedaan in het werken met het EPD (Elektronisch Patiëntendossier). Daarnaast lees ik dossiers, wat mij inzicht geeft in hoe rapportages worden opgesteld. Ik leer veel over de structuur van de GGZ en hoe het zorgproces verloopt. Dit is niet alleen nuttig voor de toekomst, maar het helpt me ook te ontdekken welke onderdelen van het werkveld me wel of niet aanspreken.

Wat zou je nog willen leren of ervaren tijdens je werk als Scribe?
Ik zou graag vaker bij gesprekken aanwezig willen zijn om te notuleren, zodat ik meer patiëntcontact kan observeren. Ik denk dat je hier ontzettend veel van kunt leren. Daarnaast zou ik graag zelf eens een verslag willen opstellen, zodat ik kan oefenen en mijn vaardigheden in rapporteren verder kan ontwikkelen.

Wat zou je adviseren aan een student die overweegt om als Scribe te werken?
Ik zou iedereen aanraden om deze kans met beide handen aan te grijpen. Het is een unieke ervaring die veel studenten pas tijdens hun masterstage opdoen. Door deze ervaring al voor je stage te hebben, heb je echt een voorsprong. Daarnaast is het een ideale manier om je te oriënteren; je komt in contact met allerlei GGZ-instellingen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Het is ontzettend leerzaam en biedt waardevolle inzichten voor je toekomstige loopbaan!

Als laatste: wat zijn jouw toekomstdromen? Wat wil je zowel zakelijk als privé graag bereiken?
Na mijn master zou ik graag de GZ-opleiding willen volgen en daarna werken bij een kleine, intieme psychologenpraktijk.

''Het Scribe Collectief slaat de perfecte brug tussen studenten en zorgorganisaties.''

Meer nieuws